UiPath implementatiepartner in Nederland

UiPath is een internationaal softwarebedrijf op het gebied van Robotic Process Automation (RPA). Het bedrijf is opgericht in 2005 en heeft in de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zo heeft UiPath inmiddels meer dan 3.000 medewerkers, >4.000 wereldwijde klanten, 800+ implementatiepartners en in totaal meer dan 500.000 UiPath gebruikers (maart, 2021). Daarnaast is er in in de afgelopen jaren meer dan $2 miljard geïnvesteerd in UiPath door onder andere CapitalG (Google), Accel en Sequoia, waardoor het bedrijf op dit moment een beurswaarde heeft van $35 miljard. Sinds het begin van 2018 is UiPath ook actief in Nederland, met een snelgroeiend team en kantoor in Amsterdam. Tacstone is één van de 4 officiële Gold implementatiepartners van UiPath in Nederland.

Over UiPath

UiPath is één van de grootste softwareleveranciers en concurreert met bedrijven zoals BluePrism en Automation Anywhere. De software die UiPath levert bestaat uit het Hyperautomation platform met als 3 belangrijkste componenten: UiPath Studio, UiPath Orchestrator en UiPath Robot. Deze componenten worden gebruikt om “software robots” te ontwikkelen, te implementeren en aan te sturen. De grafische user interface van UiPath Studio en de gratis beschikbare Community Edition maken de software toegankelijk voor eindgebruikers. Hierin zullen programmeurs met enige kennis van talen als .NET, VBA en Python na enkele (online) trainingen hun weg relatief snel weten te vinden. Verder stelt de Orchestrator de gebruiker in staat om meerdere taken uit te laten voeren met maar één (unattended) robot licentie. Deze taken kunnen op verschillende momenten van de dag worden ingepland, en via een overzichtelijk dashboard worden gemonitord. Verder biedt UiPath verschillende open platforms voor samenwerking zoals UiPath Community (forum), UiPath Academy (online leerplatform) en UiPath Marketplace (repository voor herbruikbare componenten). Deze vormen van (gratis) online kennisontsluiting maken het voor klanten relatief eenvoudig om eigen kennis en expertise op te bouwen, en hierdoor onafhankelijk te blijven van een UiPath implementatiepartner in Nederland.

Waarom Tacstone als implementatiepartner van UiPath?

UiPath heeft wereldwijd meer dan 800 implementatiepartners. In Nederland zijn er slechts 4 Gold partners, waar Tacstone er één van is. Vanuit Tacstone ervaren we dat er binnen onze bestaande klantenportefeuille veel interesse is naar de mogelijkheden van Robotic Process Automation, maar tegelijkertijd ook een zekere onwetendheid over belangrijke aspecten van RPA waar rekening mee moet worden gehouden. Hierin zien we verschillende organisaties zelf pionieren en pilots starten, maar vaak vastlopen door dezelfde problematiek en valkuilen. Dit bevestigt de resultaten van een onderzoek door EY dat 30-50% van de RPA pilots falen.

Wij ervaren dat onze diepgaande kennis van (primaire) bedrijfsprocessen en ervaring in procesoptimalisatie trajecten en IT implementaties ons in staat stelt om organisaties succesvol te begeleiden met de ontwikkeling en implementatie van software robots. Met ons snelgroeiend team aan RPA developers zijn we niet alleen in staat om advies uit te brengen, maar ook om de software robots daadwerkelijk te ontwikkelen. Verder leert de praktijk dat diepgaande kennis van RPA software enorm waardevol is om de juiste processen te selecteren, specificaties op te halen, uitvoerig te testen, en de software robots uiteindelijk succesvol zelfstandig te laten opereren.

Mogelijkheden van RPA voor uw organisatie verkennen?

Naast de projecten waarin we de volledige ontwikkeling en implementatie uit handen nemen geven we ook regelmatig (in-house) trainingen of voeren we een zogenaamde RPA QuickScan uit om te kijken wat de potentie van RPA is binnen uw organisatie. Neem contact op met Ebert Knol als u meer informatie wilt en benieuwd bent of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Ebert knol uipath implementatie