Intelligente document verwerking door Document Understanding

Het handmatig verwerken van documenten is een tijdsintensief proces en daarom kiezen veel bedrijven ervoor om dit proces te automatiseren. Volgens Gartner (Lavelle, 2019) kan het automatiseren hiervan alleen al op de Finance afdeling van een bedrijf 25.000 uur werk $878.000 in kosten besparen per jaar. Naast het feit dat de operationele efficiëntie van een bedrijf verbeterd wordt door intelligente documentverwerking, zal ook de ervaring van zowel de klant als de werknemer vooruitgaan. Tot slot neemt het risico af, omdat de kans op menselijke fouten weggenomen wordt.

Als een bedrijf te maken heeft met documenten met veel variatie, documenten die slecht leesbaar zijn of verschillende type documenten, kan het echter lastig zijn om deze processen te automatiseren op een efficiënte manier. De nieuwe Document Understanding tool van UiPath biedt hier een oplossing voor.

In UiPath Document Understanding worden RPA en AI gecombineerd in een intelligente tool waardoor robots documenten kunnen lezen, informatie kunnen verwerken en interpreteren en aan de hand van de verzamelde data acties uit kunnen voeren.  Document Understanding kan ook toegepast worden op bedrijfsprocessen met de volgende kenmerken:

  • Ongestructureerde documenten
  • Handgeschreven documenten of documenten die handtekeningen en checkboxes bevatten
  • Verschillende type documenten (PDF, word, etc).
  • Documenten met lage resolutie

Machine Learning zorgt ervoor dat de robot steeds intelligenter wordt en minder fouten maakt bij het documentverwerkingsproces. In het geval dat de Document Understanding tool tegen onzekerheid aanloopt, wordt er een actie aangemaakt in de Validation Station. Een medewerker krijgt dan de mogelijkheid om de gegevens te valideren en waar nodig aan te vullen. Daarnaast kunnen deze gevalideerde gegevens weer gebruikt worden om de robot te trainen. Dus, hoe langer de robot operationeel is, hoe minder onregelmatigheden er zullen optreden.

Onderstaande afbeelding illustreert hoe Document Understanding precies werkt:

Document Understanding biedt een uitkomst voor bedrijven waarbij de bedrijfsprocessen veel documentverwerking vereisen. Denk bijvoorbeeld aan zorginstellingen, banken en verzekeringsmaatschappijen. Als UiPath Gold partner kijkt Tacstone ernaar uit om UiPath Document Understanding te gebruiken om de documentverwerking van onze klanten te optimaliseren.

Wilt u meer weten over Document Understanding? Bekijk dan onderstaande video of neem contact op met Rick Teunissen.