UvAdata+: UvA live met SAP Lumira

uva

De UvA heeft aan een selecte groep van ongeveer 25 medewerkers het UvAdata+ certificaat uitgereikt. 

Met dit certificaat worden de gebruikers in staat gesteld om met SAP Lumira eigen rapporten te maken en te delen met andere gebruikers. De UvA heeft hiermee weer een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van haar datawarehouse. Er was al UvAdata, het management informatie systeem voor het academisch management, UvAdatamonitors, de ontsluiting van geaggregeerde informatie uit het datawarehouse voor alle studenten en medewerkers, en nu is er dan UvAdata+, voor ervaren gebruikers en business analisten om eigen rapporten te maken en te distribueren via het SAP Business Intelligence platform.

Tacstone

Vanuit Tacstone werkten Jörgen Peterse en Arwold Koelewijn mee aan de realisatie en opleiding van de UvAdata+ gebruikers. Jörgen heeft begin dit jaar een quickscan gedaan voor de mogelijkheden van SAP Lumira voor deze gebruikers, rekening houdend met het huidige landschap. Hij heeft enthousiasmerende demo’s gegeven en een advies uitgebracht over de wijze van implementatie.

Een belangrijk onderdeel van de implementatie van deze tool was de integratie met het bestaande SAP BI landschap. Om dit te bewerkstelligen hebben Jörgen en Arwold een Design Studio applicatie gebouwd, die het mogelijk maakt om gecreëerde SAP Lumira rapporten te delen met meerdere eindgebruikers, zonder dat ze daarvoor op het SAP BO enterprise platform hoeven aan te loggen.

Om de gebruikers wegwijs te maken met SAP Lumira, heeft Jörgen een goed ontvangen training ontwikkeld om de gebruikers te leren werken met de mogelijkheden van SAP Lumira.  Hierbij stonden oefeningen centraal, opgesteld samen met de business, met daarbij specifieke actuele cases zoals ‘financiële beloning van mannen en vrouwen in de wetenschap’.

Over SAP Lumira

SAP Lumira is een softwaretool waarmee eindgebruikers zelfstandig story-telling rapportages kunnen creëren gebaseerd op gestandaardiseerde databronnen zonder tussenkomst van IT. Het biedt de mogelijkheid om nieuwe inzichten te verkrijgen door diverse databronnen samen te brengen.

sap lumira