2e UiPath & Tacstone RPA Developer Meet-Up groot succes!

RPA Developer Meet-up

“Als die UiPath RPA Developer Meet-Up in dit tempo doorgroeit, dan moeten jullie straks nog Theater Carré afhuren!”. Deze opmerking werd gemaakt door één van de bijna 50 deelnemers aan de tweede RPA Developer Meet-Up in Loetje aan het IJ. En inderdaad, het was druk, gezellig en inspirerend. Bijna twee keer zoveel aanmeldingen en niet of nauwelijks no-shows. Deelnemers vertegenwoordigden o.a. TomTom, KPN, NS, Holland Casino, Hoppenbrouwers, Sensire, ASMLRobeco en IDEXX. Het gekozen format voor de RPA developer meet-up spreekt de doelgroep aan en het bouwen aan een community met RPA developers voorziet kennelijk in een behoefte. Net als de vorige keer verliep de samenwerking tussen UiPath (sponsor) en Tacstone (als gastheer) weer soepel en de organisatie was erg happy met sprekers Cathy Masterson (TomTom) en Dion Mes (UiPath).

TomTom Logo            UiPath implementatiepartner Nederland

Programma RPA Developer Meet-up

Wat hebben we dan precies geleerd en gedeeld? Cathy liet zien hoe de RPA journey van TomTom is gelopen sinds de start 2 jaar geleden. Klein durven beginnen, zelf initiatief nemen, eigenaarschap claimen, doorzettingsvermogen, eindeloos blijven uitleggen (evangeliseren!) en niet weglopen voor uitdagingen in techniek en ICT infrastructuur bleken belangrijke voorwaarden voor een succesvolle toepassing van RPA. De ruimte die het RPA team van Cathy hierbij kreeg in zo’n innovatie- en technologie gedreven organisatie als TomTom heeft hierbij ook zeker geholpen.

Dion Mes, technisch pre-sales consultant bij UiPath, liet op zijn beurt een drietal nieuwe ontwikkelingen in het UiPath platform zien. Hij vertelde over UiPath Insights (hoe meet je de impact van RPA in jouw organisatie?), AI Fabric (hoe maak je robots slimmer met machine learning) en Human in the loop (over mobiele apps die medewerkers helpen om effectiever met hun robots samen te werken).

Tijdens een interactieve break-out sessie bleek met name hoe enorm groot de nieuwsgierigheid is naar de praktische mogelijkheden van AI (Artificial Intelligence) in combinatie met RPA. Dit is een onderwerp dat bij een volgende meet-up zeker centraal zal staan. Na de break-out werd de middag afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Sfeerimpressie (filmreportage)

Rockingrobots maakte een mooie filmreportage van de UiPath & Tacstone RPA Developer Meet-Up, met o.a. enkele interviews met deelnemers en enkele sfeerimpressie beelden. Bekijk hier de reportage ‘AI is de volgende stap in RPA‘. Wil jij ook bij een volgende Dev meet-up aanwezig zijn? Meld je dan hier alvast aan voor de UiPath RPA Developer Meet-Up groep.

UiPath RPA Developer Meet-up in Amsterdam

Over Tacstone

Tacstone is één van de implementatiepartners van UiPath in Nederland. Wil je meer weten over onze RPA dienstverlening of heb je interesse in een vrijblijvende kennismaking en verkenning wat RPA voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op met Rick Teunissen.

rick teunissen