Tacstone investeert: update van The Hatch Firm

In 2017 heeft The Hatch Firm, het investeringsfonds van Tacstone, hard gewerkt aan het ‘hatchen’ van de participaties in portefeuille. Hoe? Voornamelijk door het ontwikkelen van solide management teams, het ontsluiten van het Tacstone netwerk en het hands-on versterken van de sales. Bijna alle participaties hebben in 2017 een stevige omzetgroei laten zien. Daarnaast hebben wij onlangs onze eerste investering gedaan in de snelgroeiende gaming industrie.

Leadboxer bekroond tot beste sales automation tool!

Marketing automation bedrijf Leadboxer zag de omzet in 2017 ruim verdubbelen. Leadboxer verbetert de sales van bedrijven door het aanleveren van panklare leads aan het salesteam. Door slimme koppelingen met CRM systemen en directe sales feeds, zonder afhankelijkheid van bijvoorbeeld Google Analytics, hebben veel klanten een gratis pilot inmiddels omgezet in een betaald abonnement. Recent werd Leadboxer zelfs bekroond tot de nummer 1 sales automation tool door het gezaghebbende blog van Right Hello. Zie verder ook www.leadboxer.com voor meer informatie.

MYPUP gaat internationaal

MyPUP zet onbemande Pick Up Points in voor het afhandelen van alle logistieke post en pakketstromen van en naar kantoor. Check het filmpje (1 minuut). MyPUP heeft in 2017 veel nieuwe klanten voorzien van slimme kluisjesmuren en kende hierdoor een sterke omzetgroei. Inmiddels is MYPUP ook in België en de UK actief. Het nieuwe jaar is begonnen met twee nieuwe medewerkers om de verdere groei en uitbouw te kunnen vormgeven.

Nieuwe participatie in gaming industrie: Cook & Becker

In de tweede helft van 2017 heeft The Hatch Firm een participatie genomen in ‘next generation art dealer‘ Cook & Becker (www.candb.com). Het kloppend hart van Cook & Becker bestaat uit twee broers die zeer goed zijn ingevoerd in de gaming industrie. The Hatch Firm keek al langere tijd naar investeringsmogelijkheden in deze sterk groeiende industrie en met Cook & Becker is een onderneming gevonden die goed past in onze portfolio. Cook & Becker heeft licentieovereenkomsten gesloten met vrijwel alle gerenommeerde gamestudio’s wereldwijd en kan hierdoor gaming content op een kwalitatief hoogstaande manier reproduceren en vermarkten. Zo verkoopt het bedrijf o.a. online ‘stills’ van beroemde games op poster formaat en limited editions boeken over beroemde games. Er is een grote vraag naar deze producten, zo bleek bijvoorbeeld vorig jaar toen de eerste drukken van het Sonic SEGA boek direct werden uitverkocht.

The Hatch Firm ondersteunt Cook & Becker met name in het versterken en opschalen van de internationale (online) sales, waarbij gezamenlijk nieuwe geografische markten worden aangeboord.

Andere participaties van The Hatch Firm

Lees verderop in deze nieuwsbrief meer over Onegini en Nexus Verus, twee andere participaties van The Hatch Firm die een enerverend 2017 hebben doorgemaakt.