Succesvolle digitaliseringsslag thuiszorg Marente

icaressMet ondersteuning van Tacstone, zijn in slechts 3 weken tijd alle ruim 500 thuiszorg medewerkers overgegaan op digitaal plannen en registreren.

Na een pilot bij een afdeling met 30 medewerkers in de periode oktober en november, is besloten om in de eerste 3 weken van december met de hele organisatie van de thuiszorg in 1 keer live te gaan met mijnCaress en iCaress. In een intensief traject zijn eerst 80 medewerkers geschoold in het geautomatiseerd plannen. Vervolgens zijn 500 medewerkers getraind in het gebruik van een smartphone voor de verplichte productieregistratie. Tevens zijn alle cliƫnten en medewerkers ingevoerd in het nieuwe systeem en zijn de basisroosters aangemaakt.

De applicatie draait inmiddels en de medewerkers zijn tevreden, behoudens enkele incidentele issues door verkeerd gebruik van de smartphone of foutjes in de planning. Het succes wordt vooral gedragen door de nauwe betrokkenheid van de medewerkers, intensieve nazorg door het team ter plaatse en door de deskundigheid van de automatiseringsmedewerkers van Marente.