In quarantaine tijdens RPA project op Curaçao

Naar het buitenland met Tacstone

Tijdens de wekelijkse (nu digitale) vrijdagmiddag borrel van Tacstone is er tegenwoordig steevast een speciaal momentje voor onze collega Jack. Vanaf de rand van het zwembad óf met laptop op zijn balkon, uiteraard in zwembroek, laat hij de andere ‘Tacstonians’ live meegenieten van zijn verblijf op Curaçao.

Als Junior RPA Developer kreeg Jack de kans om een RPA opdracht voor The Guardian Group te doen op het zonovergoten Curaçao. Deze kans greep Jack uiteraard met beide handen aan. Naast hard werken en veel leren is er ook tijd voor ontspanning. Hoogte tijd om Jack wat vragen te stellen over waar hij zijn opdracht doet, wat zijn werkzaamheden zijn en hoe het leven in Coronatijd (dus in quarantaine!) op Curaçao is.

Even voorstellen

Jack werkt sinds april 2019 als Junior RPA developer bij Tacstone. Naast zijn werk volgt hij de studie Software Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam. Jack heeft zijn hele leven in Amsterdam gewoond, gestudeerd en gewerkt, dus toen hij de kans kreeg om met Tacstone een aantal maanden naar de andere kant van de wereld te gaan, was die keuze snel gemaakt. Eind februari, dus vlák voor de Corona uitbraak, vloog hij richting het Caribisch gebied voor een mooi avontuur, toen nog niet wetende dat hij een hele fijne plek had uitgekozen om in quarantaine te gaan…

De opdracht bij Guardian Group

Op Curacao doet Jack een opdracht voor de Guardian Group, een grote internationale verzekeraar. Dit bedrijf levert al 175 jaar verzekeringen in het Caribisch gebied, zoals levensverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, schadeverzekeringen en hypotheken. Guardian Group streeft ernaar om de klant hierbij altijd centraal te stellen. Belangrijk hierbij is het nastreven van vertrouwen, integriteit, kwaliteit en klanttevredenheid. Door de toepassing van software robots wil Guardian hun klanten nog sneller, foutlozer en gemakkelijker van dienst kunnen zijn.

Jack werkt samen met een RPA team om allerlei processen in de bedrijfsvoering te automatiseren en de IT infrastructuur hiervoor goed in te richten. Hierbij analyseert en verbetert hij de oude geautomatiseerde processen. Zo ook het ´claims´ proces,  waarbij schadeclaims van mensen die betrokken zijn geweest bij een ongeluk worden afgehandeld. Jack leert veel van zijn opdracht bij een deze grote verzekeraar, zowel over bedrijfsprocessen als de gang van zaken in een groot bedrijf. De robots die hij bouwt, maken minder gebruik van user interfaces, en meer van API’s of query’s in vergelijking met andere opdrachten. Daarnaast ligt de focus meer op een stabieler en goed te onderhouden eindresultaat. De nieuwe lessen die hij hierbij leert, zal Jack vervolgens weer mee kunnen nemen naar zijn volgende opdrachten.

Het leven op Curacao

Naast een uitdagende en leerzame opdracht, zijn we natuurlijk ook geïnteresseerd in het eiland leven. Ook op Curacao is er een quarantaine ingesteld. De regels waren strenger dan in Nederland: maximaal 2 keer per week naar buiten voor boodschappen en een avondklok. De eerste maand heeft Jack gelukkig nog op kantoor een goede start kunnen maken bij Guardian Group, alvorens het devies was om thuis te werken. Daarnaast is één van zijn RPA collega’s óók zijn huisgenoot, wat het thuiswerken toch een stuk prettiger en gezelliger maakt. “Thuis” op Curacao is ook nog eens enorm luxe. Jack heeft het geluk een zwembad op het wooncomplex te hebben, waardoor hij tijdens de lunchpauze, na werk en in de weekenden genoeg mogelijkheid heeft voor ontspanning en het genieten van de zomerse temperaturen. Uiteraard is het jammer dat het sociale leven wat meer stil ligt, maar genoeg reden voor Jack om nog weer een keer terug te gaan!

Ook praktijkervaring op doen?

Ben jij ook geïnteresseerd in een baan of stage als Junior RPA Developer bij Tacstone? Ons RPA team werkt vanuit het prachtige kantoor Kraanspoor, aan het IJ in Amsterdam. We doen uitdagende RPA projecten bij vervoersbedrijven, onderwijs- en zorginstellingen, media en technische bedrijven en in nog veel meer sectoren. Ook doen we regelmatig opdrachten in het buitenland (zoals op Curaçao en in Suriname). Tacstone biedt goede arbeidsvoorwaarden en een stage bij ons is een ideale manier om kennis te maken met RPA. In sommige gevallen kun je ook parttime bij Tacstone werken, bijvoorbeeld als toevoeging op jouw studie Data Science/ICT aan HBO of Universiteit. Wil je er meer over weten? Klik hier of neem contact op met een van de huidige Junior RPA Developers; Jack, Simone of Connor.