Ozcar & RPA – Begroting & prognoses aanpassen in Visionplanner (rapportagetool)

oscar website header

Ozcar

Ozcar is voor culturele organisaties uitgegroeid tot de business partner voor de financiële functie. Zo neemt Ozcar veel culturele instellingen alle financiële werkzaamheden geheel uit handen. En Ozcar levert diensten ter verbetering van de bedrijfsvoering. Ozcar koppelt een passie voor cultuur aan een heldere zakelijke aanpak.

De aanleiding

Ozcar maakt gebruik van de modernste beschikbare software. Uiteraard zijn er toch altijd handmatige, repetitieve taken, die Ozcar voor haar klanten uitvoert. Met name in de drukke periodes kan het frustrerend zijn om deze taken steeds opnieuw uit te moeten voeren. Daarnaast zijn sommige processen foutgevoelig. En er is vaak behoefte aan een korte doorlooptijd om bijvoorbeeld altijd inzicht te hebben in de laatste cijfers in de rapportagetool.

Doelstelling

Doel was het ontwikkelen van een software robot die het invoeren van begrotingen en prognoses in de online rapportage tool Visionplanner gerobotiseerd uitvoert.

Resultaat

Sinds begin 2019 heeft OZCAR een nieuwe (virtuele) medewerker in dienst: een software robot die verschillende taken kan uitvoeren, waaronder:

  • Het openen van e-mails en Excel bijlagen
  • Het extraheren van gestructureerde gegevens uit de Excel bijlage
  • Inloggen in de rapportage tool Visionplanner
  • Invoeren van de juiste data in Visionplanner
  • Controleren van de ingevoerde data en opleveren controlerapporten
  • 24/7 beschikbaar!

Een krachtige extra service van OZCAR voor haar klanten waarbij het saaie repetitieve werk wordt overgenomen. Zo is er tijd over voor analyse van de gerapporteerde cijfers

screenshot rpa ozcar