Nieuwe RPA developers behalen hun UiPath certificering!

RPA UiPath developers

 

Afgelopen maand traden Caspar Meijer, Lucas Veeger en Jack Klein Schiphorst bij ons in dienst als RPA Developers. Inmiddels hebben zij alle 3 hun officiële UiPath certificering behaald! Een mooie start!

Caspar Meijer

Caspar studeert technische informatica aan de TU Delft. Al sinds het begin van zijn middelbare school tijd is Caspar geïnteresseerd in programmeren en dan voornamelijk het automatiseren van processen. Zijn eerste project was het maken van algoritmes voor Minecraft die hem en zijn vrienden veel tijd bespaarden. Al snel verschoof de aandacht van Caspar van het spelen naar het programmeren van deze algoritmes. Aan het einde van zijn middelbare school heeft Caspar een kleine onderneming opgericht en verkocht hij zijn programma’s aan andere spelers. Door deze onderneming en zijn passie voor automatisering had heeft Caspar besloten zich verder te ontwikkelen en is daarom in zijn tweede studiejaar bij Tacstone gaan werken als RPA Developer.

Lucas Veeger

Lucas is in Delft begonnen aan een studie Nanobiology maar besluit vanwege zijn passie voor IT te beginnen met een premaster Computer Science aan de TU Delft. Daarnaast volgde hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam nog een aantal andere IT vakken, zoals bv. Secure Programming. Eerdere werkervaring heeft hij opgedaan in beveiliging van datacenters rondom Schiphol. Binnen Tacstone is hij een van de jongere rekruten, waar hij deel uitmaakt van het RPA team. Met deze enthousiaste groep jonge professionals werkt hij eraan om nuttige toepassingen te leveren in de digitale transformatie van bedrijven, met als doel alle betrokkene een stap verder te helpen.

Jack Klein Schiphorst

Jack studeert software engineering aan de Hogeschool van Amsterdam en is parttime RPA developer bij Tacstone. Vroeger was Jack altijd bezig met het uit elkaar halen en bestuderen van apparaten. Ook repareerde Jack altijd zijn eigen telefoon en die van familie en vrienden. In het 4e jaar van het atheneum koos Jack het vak Informatica en dit is hem toen goed bevallen. In zijn laatste schooljaar is hij zich meer gaan verdiepen in programmeren en kwam toen bij de studie Software Engineering terecht. Alle kennis en ervaring die Jack opdoet tijdens zijn studie past hij nu direct toe in de praktijk: software robots ontwikkelen bij verschillende soorten organisaties in allerlei sectoren.

UiPath

UiPath is een internationaal softwarebedrijf op het gebied van Robotic Process Automation (RPA). Het bedrijf is opgericht in 2005 en heeft in de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zo heeft UiPath inmiddels meer dan 2.200 medewerkers, 2.500 wereldwijde klanten, 400+ implementatiepartners  en in totaal meer dan 200.000 UiPath gebruikers en RPA developers (januari, 2019). Daarnaast is er in 2017 en 2018 zo’n $450M geïnvesteerd in UiPath door onder andere CapitalG (Google), Accel en Sequoia, waardoor het bedrijf op dit moment een beurswaarde heeft van $3 miljard. Sinds het begin van 2018 is UiPath ook actief in Nederland, met een snelgroeiend team en kantoor in Amsterdam.

Waarom Tacstone als implementatiepartner van UiPath?

UiPath heeft wereldwijd meer dan 400 implementatiepartners, waar Tacstone er in Nederland één van is. Vanuit Tacstone ervaren we dat er binnen onze bestaande klantenportefeuille veel interesse is naar de mogelijkheden van Robotic Process Automation, maar tegelijkertijd ook een zekere onwetendheid over belangrijke aspecten van RPA waar rekening mee moet worden gehouden. Hierin zien we verschillende organisaties zelf pionieren en pilots starten, maar vaak vastlopen door dezelfde problematiek en valkuilen. Dit bevestigt de resultaten van een onderzoek door EY dat 30-50% van de RPA pilots falen.

Wij ervaren dat onze diepgaande kennis van (primaire) bedrijfsprocessen en ervaring in procesoptimalisatie trajecten en IT implementaties ons in staat stelt om organisaties succesvol te begeleiden met de ontwikkeling en implementatie van software robots. Met ons snelgroeiend team aan RPA developers zijn we niet alleen in staat om advies uit te brengen, maar ook om de software robots daadwerkelijk te ontwikkelen. Verder leert de praktijk dat diepgaande kennis van RPA software enorm waardevol is om de juiste processen te selecteren, specificaties op te halen, uitvoerig te testen, en de software robots uiteindelijk succesvol zelfstandig te laten opereren.

Meer weten over UiPath en de mogelijkheden van RPA voor uw organisatie? Lees hier meer!