IT-risico scan voor pensioenfondsen

Onlangs concludeerde DNB dat veel Nederlandse pensioenfondsen hun IT-risico’s onvoldoende beheersen. Dit leidt tot grote risico’s. DNB noemde deze situatie zelfs “zorgelijk”.

Tacstone Consulting is al een aantal jaren specialist op het gebied van risicomanagement, met een focus op de pensioensector. Inmiddels kunnen wij stellen dat wij beschikken over een unieke en diepgaande kennis van de pensioenfondsprocessen en bijbehorende (IT-)risico’s.

Voor de beheersing van IT-risico’s heeft Tacstone een gerichte aanpak ontwikkeld om snel inzicht te krijgen in IT-risico’s en adequate maatregelen voor beheersing te formuleren. Deze aanpak is gebaseerd op “CobiT” (Control Objectives for Information and related Technology). CobiT is een wereldwijd erkende standaard voor het gestructureerd inrichten en beoordelen van IT-beheeromgevingen. Deze standaard is door ons verder op maat gesneden voor de specifieke situatie bij pensioenfondsen.

Tacstone is in de regel in staat om binnen 2 weken de belangrijkste IT-risico’s helder in beeld te brengen. Hierbij is slechts een beperkte inzet vanuit uw eigen organisatie benodigd. Op basis van deze analyse kunnen wij daarna, indien gewenst, een IT-Control framework op maat uitwerken en implementeren.

Wilt u meer weten over de IT risicoscan of onze aanpak? Klik hier voor een PDF-bestand met uitgebreide informatie of neem contact op met Mark de Poorter: +31 (0)6 14 55 12 80   / mark.depoorter@tacstone.nl.

it-scan