Frisse wind en nieuwe kapitein Factuurportal

Factuurportal B.V. heeft de eFacturatie oplossing van het failliete Nexus Verus overgenomen en inmiddels een succesvolle doorstart gerealiseerd. Middels deze doorstart is de dienstverlening van Factuurportal aan de bestaande klanten van de oude BV gewaarborgd en succesvol gecontinueerd vanuit de nieuwe entiteit. Daarnaast worden inmiddels ook weer nieuwe klanten succesvol aangesloten op de eFacturatie dienst van Factuurportal.

Rob Klaver is de nieuwe kapitein en vertelt over zijn ambitie:

“Factuurportal B.V. bouwt voort op het oude fundament: we vereenvoudigen en integreren het proces van de inkomende factuurstroom via standaard software. Dit doen we door bruggen te slaan tussen systemen met oog voor de eindgebruiker. Zo zorgen we er onder andere voor dat het aansluiten van klanten en leveranciers eenvoudig en daarnaast voor leveranciers gratis is. Dit alles doen we met nieuw elan en voor ons belangrijke kernwaarden als betrouwbaarheid, transparantie en realisme.”

Met een nieuwe directeur aan het roer die kan bogen op een zeer ruime ervaring in het inrichten, verbeteren en automatiseren van financieel management en bedrijfsvoering, beschikt Factuurportal over gedegen kennis en ervaring van de processen en de markt. Daarnaast geeft het nieuwe kapitaal mogelijkheden om investeringen te doen in de verdere ontwikkeling van het eFacturatie-platform. Rob licht een aantal nieuwe ontwikkelingen toe:

“Recent zijn we aangesloten bij het Simpler Invoicing netwerk en op Peppol, het Europese platform voor elektronische factuurverwerking. Zeker voor de publieke sector is dit een zeer belangrijke ontwikkeling. Verder zijn we druk bezig om een state-of the-art parsing (conversie) oplossing te implementeren. Hiermee kunnen we onze dienstverlening aan klanten nog verder verbeteren. Wij zijn ervan overtuigd dat we met het fundament van een goede eFacturatie oplossing én met nieuw management en kapitaal dé speler voor eFacturatie in Nederland gaan worden.”

Meer over Factuurportal

Factuurportal biedt een eFacturatie oplossing voor het automatisch uitlezen en verwerken van facturen. Door gebruik te maken van leesbare PDF bestanden, kan Factuurportal haar klanten garanderen dat alle inkomende facturen correct uitgelezen en verwerkt worden. Door het volledig automatiseren (robotiseren) van het facturatieproces kan Factuurportal een flinke kostenbesparing opleveren en helpt deze innovatieve oplossing met het maken van een efficiencyslag in de organisatie en bemensing van de backoffice.

Benieuwd naar de praktijkervaring? Lees hier de ervaring van enkele klanten zoals Woningcorporatie Staedion, Gemeente Eindhoven en Gemeente Purmerend.

Over Tacstone & Factuurportal

Tacstone ondersteunt Factuurportal met het aantrekken van nieuwe klanten, opzetten van business cases, en implementeren van deze innovatieve oplossing. Neem voor meer informatie contact op met Mark de Poorter.