De jaarrekening van woningcorporaties moet vanaf nu vóór 30 april worden ingediend

De eisen voor het aanleveren van jaarstukken voor woningcorporaties zijn per dit jaar fors aangescherpt.

Voorheen, tot aan het boekjaar 2015, moesten de jaarstukken op 30 juni bij de autoriteit woningcorporaties aangeleverd zijn, maar vanaf nu is de deadline voor aanlevering 30 april, ofwel twee maanden eerder!

Wat moet er eerder aangeleverd worden:

  • De jaarrekening en jaarverslag
  • Het volkshuisvestingsverslag
  • dPi (de Prospectieve informatie)
  • dVi (de Verantwoordingsinformatie)
  • De voorgeschreven accountantsverklaring, -mededelingen en -rapportages

Deze versnelling komt bovenop de nieuwe regelgeving vanuit de woningwet in 2016. Een grote uitdaging dus voor woningcorporaties en accountants!

Tacstone Consulting helpt organisaties om maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen significant te versnellen. Wij hebben een uniek en bewezen track record bij vele top-200 corporate ondernemingen en complexe organisaties. Lees meer over onze Fast Close & Reporting diensten.

Ben jij werkzaam op de financiële afdeling van een woningcorporatie én weet je nog niet alles over Fast Close?
Dan adviseren wij jou om niet langer te wachten met het optimaliseren van het afsluitproces. Begin direct met een inventarisatie van de knelpunten in het huidige afsluitproces en bekijk welke best practices voor jou toepasbaar kunnen zijn. Méér weten? Schrijf jezelf of een collega in voor onze training Fast Close op 23 maart a.s.  Klik hier voor meer informatie over de training.

Afsluitproces woningcorporaties