Fondsbeheer & Investeringen

Tacstone is voortdurend op zoek naar kansrijke participaties en investeringen. Wij starten zelf regelmatig nieuwe initiatieven. Ons business model is altijd gebaseerd op het delen van risico en winst. Onze actieve inbreng staat centraal. Wij beheren een groeiend portfolio met jonge innovatieve ondernemingen in verschillende stadia van ontwikkeling. De laatste jaren heeft Tacstone zich gespecialiseerd in het (financieel) beheer van verschillende participatiefondsen.

Tacstone participeert actief door de inbreng van kennis, “zweet” en (eigen) kapitaal. Wij bieden een netwerk van enthousiaste investeerders de kans om mee te doen. Wij bieden ondersteuning bij de strategische positionering, business planning, organisatie- en procesinrichting, financiële (her)structurering en kostenreductie. Veel aandacht besteden wij aan het vergroten van de slagkracht in commercie, operatie, financiën en ICT.

the-hatch-firmThe Hatch Firm

The Hatch Firm is een Nederlands investeringsfonds dat zich richt op early stage bedrijven die op een unieke en innovatieve wijze IT inzetten om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Het fonds is met name gericht op initiatieven in de sectoren Fintech en Healthtech. The Hatch Firm is een ondernemend investeringsfonds. Wij sturen niet op afstand, maar werken hard mee en brengen op actieve wijze onze kennis, netwerk en ervaring in. The Hatch Firm maakt gebruik van de Seed Capital regeling, waardoor zeer interessante voorwaarden zijn gecreëerd voor onze mede investeerders.

> Naar de website

c2csif logo1-01C2C SIF

Het Coast to Coast Sustainable Impact Fund (C2C SIF) is een trans-Atlantisch en publiek-privaat investeringsfonds. Het fonds is gericht op veelbelovende investeringsmogelijkheden in de smart e-mobility sector in Nederland en Californië. De behoefte aan dit fonds is ontstaan vanuit het succesvolle publiek-private partnership programma Coast to Coast, waarvan Tacstone één van de founding partners is. Vanuit dit partnership en het internationale netwerk van de aangesloten partners dienden zich met regelmaat kansrijke investeringsmogelijkheden aan. Dit was de aanleiding om een fonds op te zetten dat zich specifiek richt op early stage smart e-mobility ondernemingen. Tacstone is momenteel bezig met het vormen van een consortium van strategische partners met interesse in dit initiatief. Daarmee is de huidige status van dit fonds nog in oprichting.

> Naar de website

sen-1SEN1

SEN1 Fund is een hedgefonds dat investeert in aandelenindices in Europa. De fondsmanagers beleggen op basis van een kwantitatief technisch model. Dit model signaleert trends in indices in een vroegtijdig stadium en speelt daarop in door het innemen van long-, short en neutraalposities. Het model genereert positieve beleggingsresultaten in zowel opgaande als neergaande aandelenmarkten. Kenmerken zijn een hoger rendement dan een “buy-and-hold” aandelenbelegging, met een lager risico en onafhankelijkheid van het succes van individuele portfolio managers.

 

pharma-coolingPharma Cooler

Pharma Cooler is het eerste actief gekoelde draagbare koelinstrument voor het vervoer van geneesmiddelen, vaccins en organen. Pharma Cooling levert compacte, draagbare koeloplossingen met actieve koeling, een oplaadbare batterij en chip-gestuurde controlefuncties. Pharma Cooling ontwikkelt en levert voor ieder specifiek medicijn en iedere fase in de logistieke ketens een maatwerkoplossing, die exact voldoet aan de strenge eisen vanuit de industrie.

> Naar de website

pal-vPAL-V

Ultimate Freedom. Dat is wat de PAL-V biedt. De PAL-V is een venture van het eerste uur van Tacstone. PAL-V Europe NV combineert de veilige en gemakkelijke principes van vliegen in een gyrocopter met de ‘kanteltechnologie’ van de Carver. PAL-V heeft de exclusieve rechten van alle basispatenten van dit unieke concept. Na 7 jaar onderzoek en ontwikkeling en de eerdere lancering van een succesvol prototype, is PAL-V onlangs een volgende belangrijke fase ingegaan: de ontwikkeling van het eerste commerciële model. De eerste orders zijn inmiddels geplaatst.

> Naar de website

houttuyenHouttuyn

Houttuyn Wellness River Resort Suriname is een paradijs voor liefhebbers van natuur, comfort, ontspanning en vrijheid. Houttuyn is het eerste gecombineerde wellness hotel en villa river resort van Suriname. Een combinatie van wonen, werken en vrije tijd aan de oever waar de rustgevende Para rivier de brede Suriname rivier ontmoet. Het resort beslaat 2,7 hectare een biedt een 5 sterren accommodatie met 8 luxe watervilla’s, 4 (junior) suites die in de rivier zijn gebouwd en 18 hotelkamers met zicht op rivier en tropisch bos. Het hotel gaat beschikken over een wellness center van internationale allure, een hoogwaardig restaurant, bar en lounge faciliteiten aan de twee rivieren. Daarnaast worden 17 villa’s gerealiseerd, privé gelegen aan het water. De verkoop van de villa’s is gestart en de opening van het resort wordt verwacht in 2016.

> Naar de website