Credit Management

Credit Management is een vakgebied dat anno 2014 ook in NL enige volwassenheid begint te krijgen. De adviseurs van Tacstone zijn al sinds de jaren ‘90 actief in dit uitdagende vakgebied. Wij volgen de ontwikkelingen niet alleen van zeer dichtbij, maar wij geven ook vorm aan de totstandkoming van de nieuwe best practice in (digitaal) factureren, debiteurenbeheer, minnelijke en juridische incasso.

Ons credit management advies bestrijkt de hele order-to-cash keten. Wij adviseren o.a. energiebedrijven, kabelaars en mediabedrijven bij de ontwikkeling van een lange termijn visie en roadmap voor het billing domain. Centraal hierbij staat de vraag hoe de billing functie getransformeerd kan worden naar een core business functie die is gericht op het optimaal uitnutten van de betaalrelatie met de consument, het benutten van mogelijkheden tot cross- & upselling, flexibiliteit en betaalgemak, grip op de waardeketen en het verkorten van de time-to-market van nieuwe producten en diensten door reductie van complexiteit. Daarnaast ondersteunen wij veel bedrijven en instellingen bij het digitaliseren en gedeeltelijk automatiseren van facturatie- en debiteurenbeheerprocessen. Wij begeleiden de implementatie van procesverbeteringen en de selectie van credit management software en specifieke tools zoals interactieve sms, belcomputers en credit checks.

Onze aanpak is altijd gericht op de optimale inrichting van de gehele keten: klantacceptatie, kredietbeoordeling, verkoop- en betalingsvoorwaarden, facturering, debiteurenbeheer, aanmanen, incasso, klachtenmanagement en betalingsverwerking. Via onze outsourcing joint venture X-PACT  kunnen wij desgewenst een voorstel doen om de uitvoerende activiteiten uit een deel van de keten over te nemen, tegen zeer aantrekkelijke condities.

Download de pdf over….adobe-acrobat-logo