Consulting & Solutions

Tacstone adviseert en ondersteunt bij de verbetering van bedrijfsprocessen, organisatieverandering en ICT toepassingen. Speerpunten hierbij zijn facturatie en credit management, shared service centers, rapportage en fast close, risk management, ERP selectie en –implementatie, project audits, (out)sourcing en het inrichten van IT beheerorganisaties.

SAP Solutions

Tacstone levert steengoede SAP oplossingen. Met een team van 15 zeer ervaren SAP specialisten implementeren wij financiële bedrijfsprocessen, die door een adequate inrichting en toepassing van SAP daadwerkelijk effectiever en efficiënter zijn. Lees meer…

Credit Management

Het heeft even geduurd, maar Credit Management wordt nu ook in Nederland een volwassen discipline. De adviseurs van Tacstone zijn al sinds de jaren ‘90 actief in dit uitdagende vakgebied. Vanuit onze advies- en outsourcing praktijk werken wij dagelijks voor tientallen klanten aan het optimaliseren van debiteurenprocessen en incassostrategieën. Zo dragen wij iedere dag opnieuw bij aan de totstandkoming van de nieuwste best practices in (digitaal) factureren, debiteurenbeheer, minnelijke en juridische incasso. Lees meer….

Risk Management

Governance codes, SOx, Solvency II, Basel III, SAS 70? Over Risicomanagement wordt teveel gezegd en geschreven. Het principe is echter simpel, de uitvoering ook. Althans, volgens ons. Wij adviseren u met het kiezen van een aanpak die past bij de omvang en de “fase van ontwikkeling” van uw organisatie. Geen turbomotor op een bakfiets. Geen paard achter uw wagen. Lees meer…

Proces Management

Tacstone is specialist in het optimaliseren van (financiële) processen. Wij maken deze processen klantgerichter, betrouwbaarder, efficiënter (goedkoper) en flexibeler. Wij doen dit vanuit een integrale benadering, waarin (her)ontwerp van een proces altijd hand in hand gaat met de benodigde aanpassingen aan de organisatie, besturing (governance), ICT-systemen en personele bezetting. Lees meer…

Fast Close & Reporting

De maand- of kwartaalafsluiting bij een grote verzekeraar in 4 dagen? De jaarafsluiting van een energieleverancier binnen 10 dagen? Het is mogelijk met de Fast Close aanpak van Tacstone. Wij zijn experts in het optimaliseren van het periodieke rapportageproces. Ons track record op dit gebied is overtuigend: wij versnellen de maand-, kwartaal- en eindejaarsrapportages van grote bedrijven en instellingen met gemiddeld 5 tot 10 dagen. Lees meer…

Interim Management & Executive Search

Wij zijn gespecialiseerd in executive search, recovery, herstructurering, interim professionals en recruitment. Onze opdrachtgevers zijn beursgenoteerde ondernemingen in de financiële en zakelijke dienstverlening, handel, industrie en zorgsector, alsmede middelgrote en kleinere ondernemingen. Lees meer….

Business Intelligence (BI)

Datawarehousing. Big Data. Dashboards. SAP HANA. Design Studio. Tacstone heeft alle kennis en ervaring in huis die noodzakelijk zijn om zinvolle en beheersbare BI oplossingen voor onze klanten te realiseren. Lees meer….

Strategieformulering & New Business Planning

Vernieuwen is misschien wel de moeilijkste opgave waar organisaties voor staan. De natuurlijke focus ligt vaak bij instandhouding en verbetering van bestaande diensten en producten. Maar zonder échte innovatie komt op termijn de continuïteit in gevaar.

Tacstone helpt organisaties om te vernieuwen. Wij hanteren een beproefde, gestructureerde methodiek voor strategieformulering en procesbegeleiding. Deze is gebaseerd op ons eerder bij Kluwer gepubliceerde boek New Business PlanningVan Ideevorming tot Waarderealisatie. Wij geven ook regelmatig presentaties en trainingen op gebied van strategieformulering en strategische planning.

Specifiek voor onze aanpak is de directe koppeling met (financiële) resultaten en de overdracht van vaardigheden aan de klantorganisatie. Daarmee creëren we het vermogen om de ontwikkeling zelf tot stand te brengen en concrete resultaten blijvend te kunnen monitoren.